Írógépműszerész

Balázs Bertalan vagyok. Győrben a KTMF főiskolán végeztem üzemszervezőként. Irodagép és mechanikai műszerész mestervizsgával is rendelkezem.
Az irodagépes szakmát 1966-ban kezdtem elsajátítani a Posta Irodagépjavító Csoportnál. Daczó Sámueltől, a nagy tapasztalattal rendelkező szakembertől tanultam meg az írógépek működését, javítását. Későbbiek folyamán az ottani változások miatt kiléptem a Postától és egyéni vállalkozó lettem.
A technika fejlődésével igyekeztem lépést tartani. Szaktamfolyamok elvégzésével fejlesztettem irodagépes tudásom.

Jelenleg már csak iratmegsemmisitők, spirálozók, laminálók, tűzőgépek javitását vállalom. Emellett hagyományos írógépek valamint antik pénztárgépek és írógépek javitását és felújítását is végzem.

Az antik gépek felújítása, javitása lényegesen eltér a mai gépek szervizelésétől. A három ismert márkán kivül Underwood, Remington, Royal nagy számú géptipus létezik.
Bár alapvetően azonos céllal készültek a megvalósítás formái szerteágazóak. Az állandó fejlesztés is újabb és újabb tipusok megjelenését eredményezte. Amerika után  Európában is megjelentek új irógépmárkák. Talán a német márkák a legismertebbek. Mercedes, Continental, Rheinmetall, stb... Ezek a tényezők nehezítik meg a szakszerű javítást.
Az antik pénztárgépek javitásánál mások a problémák. Itt a National cash register volt az uralkodó márka. Mivel ezekből a pénztárgépekből kevés maradt meg koruk és áruk miatt az alkatrészellátás jórészt csak Amerikából oldható meg. Amennyiben sikeres a pénztárgép felújítása a látvány bizonyítja milyen szépek voltak alig 100 éve.
Egy élet története:

Cím:

1095 Budapest Ipar u 4/b.

Kapcsolat:

1095 Budapest Ipar u 4/b.
balazs.irodagepszerviz@gmail.com
+36-1-215-7146
+36-20-926-3992
+36-1-215-7146

Nyitvatartás:

Kedd - Szerda - Csütörtök:
9.00-től – 12.00-ig
13.00-től - 17.00 óráig
Ebédszünet: 12.00 - 13.00
Péntek - Szombat - Vasárnap - Hétfő: zárva